Zaagfabriek Zilver

Bedrijven en particulieren die al langer maatwerk interieur en meubels laten maken door Zaagfabriek weten dat het verwerken van Nederlands hout onze voorkeur heeft.

Wij beschikken dan ook over machines vanaf het ruwe zaag proces vanaf boomstam tot precisie machines die heel nauwkeurig kunnen zijn tot aan de eindbewerkingen.

Wij kopen bomen van diverse hoveniers, bosbouwers, landgoederen, gemeenten en dergelijke. Dit zijn vaak bomen die hun eindleeftijd behaald hebben of door andere omstandigheden gekapt moeten worden zoals niet meer veilig zijn, ziekte en wijzigingen aan de infrastructuur.

Houtsoorten die dagelijks bij ons verwerkt worden zijn o.a. eiken, Amerikaans rood eiken, beuken, essen, esdoorn, haagbeuk, plataan, abeel-populier en iepen. Dit zagen wij in bruikbare maten en wordt gedroogd in een 1-3 jaar tijd. Veelal eerst winddrogen en hierna gaat het grote deel een droogkamer in welke draait op energie uit biomassa.

Indien U een idee heeft of inspiratie op wilt doen is het mogelijk hiervoor een afspraak te maken zodat we de tijd kunnen nemen om uitleg te geven en mogelijkheden te bespreken.

Wij hebben veel gedroogde platen en planken op voorraad en kunnen deze dan op afspraak klaarzetten.

Het is dan ook vaak mogelijk om bijvoorbeeld het hout voor een tafel of badkamer uit te zoeken of voorkeuren kunnen aangegeven worden zodat wij het selecteren. Onze boomstamplaten hebben maten van 30-140cm doorsnede en hebben allemaal eigen karakteristieke eigenschappen.

Van ruw hout tot tafel gereed voor levering

De klant wilde graag een grove boomstam tafel met glooiende rand. Na bestellen is de klant op bezoek geweest om de juiste boomstam delen te selecteren voor hun nieuwe eettafel. Zie hieronder het resultaat in 3 foto’s: van ruw hout, naar het verlijmen en uiteindelijk afgelakt en wel; klaar voor transport!

Van ruwe boomstam delen tot gebruiksklare eettafel

De klant wilde graag een rustige boomstam tafel met licht glooiende rand. Na bestellen is de klant op bezoek geweest om de juiste boomstam delen te selecteren voor hun nieuwe eettafel. Zie hieronder het resultaat in 3 foto’s: van ruw hout, naar het verlijmen en uiteindelijk afgewerkt met een slijtvaste walnoot kleur olie behandeling.

Voorbeelden en inspiratie

Op deze pagina vindt u van het eindproduct gemaakt uit geselecteerde delen door klanten. De kleur van het vulmiddel en eindafwerking kunnen uiteraard zelf gekozen worden.

Wij werken samen met een lokaal constructiebedrijf die de gewenste onderstellen kan maken inclusief elke RAL kleur waar uit gekozen kan worden.

Voor LXRYHOME realiseerden we maatwerk voor de badkamers en slaapkamers van deze prachtige villa. Op het terras realiseren we een lange boomstam eettafel om heerlijk met zijn 8-en aan te dineren. De opdrachtgever heeft het hout voor de tafel geselecteerd en aan de hand van deze selectie is de productie gestart.
Locatie: Willemstad, Curaçao
Naast een ronde eettafel, realiseerden we voor deze klant een robuuste bar welke in verstek is gezaagd. De boomstam randen zijn aansluitend gemaakt, alvorens er een houten verbinding tussen beide gefreesd is.
Op locatie zijn de twee bar tops verbonden en gefixeerd.
Locatie: Rijswijk
Voor de realisatie van deze boomstam wastafel met zwevende ophanging is de klant langs geweest voor het selecteren van het geschikte robuuste boomstam deel. Dit boomstam deel had een grove uitstraling door de vertakking aan de voorzijde. Precies wat de klant in gedachten had.
Locatie: Lienden
Op maat gemaakte zwevende iepen badmeubel. Het geheel is voorbereid voor een zwevende verbinding. Het geoliede iepenhout geeft de moderne badkamer een sfeervolle uitstraling.
Locatie: Houten

Op zoek naar een tafel of meubel op maat?

Stuur ons uw wensen via het contactformulier.


Volg ons ook op Instagram!