Vergadertafels en eettafels

Indien u een idee heeft voor een natuurlijke eye-catcher in een kantoor of woning, willen wij u graag helpen dit idee te realiseren. Ons specialisme is boomstamtafels uit vele houtsoorten en rechte strakke bladen.

Boomstam eiken tafel met op maat gemaakte tafelpoot uit staal. Door Zaagfabriek
Boomstam eiken tafel van 3 meter lang met stalen onderstel naar ontwerp en idee klant.
Locatie: Haacht, België

Het is mogelijk het hout uit te zoeken zodat het helemaal is wat u in gedachte heeft. Wij beschikken over veel aparte unieke houtsoorten en vormen. Het onderstel wordt naar wens gemaakt door een ervaren meubelmaker (bij hout), of door een lokaal constructiebedrijf die dit professioneel maakt met staal. Denk hierbij aan poten van staal of rvs die vakkundig gepoedercoat of geborsteld wordt.

Recht eiken tafelblad met stalen poot. Het tafelblad heeft een ultramatte slijtvaste afwerking door middel van een Skylt lak.
Locatie: Amstelveen

Bij het eindresultaat is de kwaliteit en het vakmanschap te herkennen aan de houttekening die geselecteerd is, de lijmnaden die bijna niet te zien zijn, oneffenheden in de juiste kleur gevuld en een professionele afwerking heeft. Dit kan met een ultramatte lak, kleurolie of epoxy.

Levering boomstam tafel op maat in de Amsterdamse Houthavens. Waarbij een kraan nodig was om het tafelblad met de poten omhoog te hijsen naar het appartement op de bovenste verdieping.

Epoxy tafels zijn de laatste jaren veel voorbij gekomen op websites zoals Pinterest, Facebook en Instagram. Echter laten deze korte filmpjes niet zien hoe arbeidsintensief dit is. In de praktijk wordt dit in meerdere keren gegoten met een epoxyhars. Dit kan in combinatie met een metallic kleur of transparant met een UV-blocker. Wij beschikken over een professionele machine om luchtbellen uit de epoxy te trekken alvorens het gieten en kunnen dit in een stofvrije ruimte verwerken.

Het verlijmen is ook een handleiding waarbij veel ervaring vereist is. Voornamelijk bij boomstamkanten omdat je niet wilt dat deze in elkaar gedrukt worden. Bij veel internetaanbieders en woonwinkels waar de tafels geïmporteerd worden, wordt hier geen rekening mee gehouden. Deze worden bijvoorbeeld als recht blad verlijmd en daarna wordt er een smalle boomstamrand aan gelijmd. Ook zie je vaak dat ze de boomstam kant eraan maken door middel van schuren, waardoor het natuurlijke verloop niet reëel is. Daarom beschikken wij over vier opsluitbanken. Handmatige opsluitbanken met tegendrukkers bij gevoelige boomstamkanten en hydraulisch met tegendrukkers bij grote bladen of rechte bladen.

Boomstam iepen tafelblad in de hydraulische lijmpers.
Locatie: werkplaats Zaagfabriek

Ook hebben wij het hele jaar door diverse voorraad/ voorbeeld tafels staan in Rhenen welke direct te plaatsen zijn. Uiteraard komt hier een korting over heen ten opzichte van een nieuw te maken tafel. Wij kunnen deze tafel na bezichtiging direct uitleveren met eigen transportmiddelen. Het is ook een mogelijkheid de tafels voor een bepaalde tijd te huren zoals gewenst kan zijn bij een beurs of pop-up store.