Dutch Hardwood

Naast Zaagfabriek hebben wij ook een handelsnaam Dutch Hardwood  (fijnhouthandel) voor de verkoop van hout aan bedrijven en particulieren. De voorraad is erg divers met vele houtsoorten en unieke vormen. Dit hout wordt door ons zelf gezaagd en gedroogd of wordt ingekocht van houthandels of meubelmakers die dit willen verkopen. Dit zijn veelal Europese en Noord-Amerikaanse houtsoorten.

Onze specialisme ligt niet bij tropische (uitstervende) houtsoorten en zelf importeren en kunnen hier ook niet veel in aanbieden. Wij bieden hout aan waarvan wij de herkomst weten, zelf hebben ingekocht als stam. Het komt ook voor dat wij partijen kopen van houthandels of meubelmakers. Hier kan bijvoorbeeld Mahonie  van een (scheeps-) interieur bouwer bij zitten of robijnhout van een parketeur wat jaren geleden is ingekocht.

Sorteren van de pakketten hout, foto’s maken, labellen en archiveren voordat het opgeslagen wordt.
Locatie: werkplaats Zaagfabriek

Door de recente verhuizing hebben wij de focus gelegd op de werkplaats om dit zo spoedig mogelijk te laten draaien. Het hout is nog niet gesorteerd voor bezoekers en dit kan op aanvraag klaargelegd worden. Wij zullen hier binnenkort een voorraadlijst op plaatsen.

Aanhanger geladen met onder andere tulp (magnolia), iepen, elsenhout en notenhout tijdens het verhuizen naar Rhenen (zomer 2019).
Locatie: werkplaats Zaagfabriek
Peugeot Boxer transportklaar voor het leveren van hout aan een meubelmaker; een 52 mm stam en bekantrecht hout.
Locatie: werkplaats Zaagfabriek